diumenge, 8 de setembre del 2013

Braç de gitano de nata

Avui farem un braç de gitano un clàssic dintre dels pastissos típics de casa nostra.
El farcirem  de nata que també muntarem a casa.

Ingredients per la pasta::
  • 4 ous
  • 135 gr. de sucre
  • 135 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 4 cullerades soperes de llet
Ingredients per al farcit:
  • 700 ml. de nata per muntar
  • 8 cullerades soperes de sucre
  • sucre glas
  • cireres confitades

En primer lloc separem els rovells de les clares en dos bols diferents.
En el bol dels rovells afegirem el sucre i la llet i ho batem amb les varilles eléctriques fins que la pasta sigui bastant espesa.


 

En l'altre bol batem les clares a punt de neu fins que girant el bol cap per avall les clares no ens caiguin.


 

En el primer bol  afegim la farina i el llevat tamisat i remenarem amb les mans.


 

A continuació hi afegirem les clares muntades remenant ben suau també amb les mans per integrar-ho bé.
Agafem la safata més plana del forn i l'untem amb una mica d'oli o mantega i al damunt hi posem un paper fi que surti una mica pel voltant de la safata.
Posarem la pasta ben repartida damunt del paper mirant que ens quedin ben plenes les cantonades.
El forn el tindrem precalentat a 200º i el deixarem coure uns dotze minuts.
Quand encara estigui tebi girarem la safata damunt d'un drap de cotó i retirarem el paper fi que hem posat.
Amb el mateix drap ens ajudarem per enrotllar la pasta del braç de gitano, (jo a dins perque em quedi ben rodó i amb un bon espai per farcir hi poso un curró de fusta llarg fins que arribi l'hora de farcir i guarnir).
La nata es important que estigui molt freda per muntar-la, així que la posarem una hora abans de muntar al congelador.
Seguidament  posem la nata líquida en un bol amb el sucre i la muntem amb les varilles eléctriques, si pot ser aquest bol el posem dins un altre bol on hi tindrem glassons perque no ens puji la temperatura de la nata. Així es munta més ràpid.
Per farcir el braç, l'estenem amb cura damunt del taulell i amb una espátula anem omplint amb la nata muntada, fem més gruix al començar el dins i després una capa mes fina i enrotllem.


 


 

Tapem molt be les puntes amb la nata i allisem.
Al damunt del braç hi posarem el sucre glas tamisat amb un colador.




Amb una mànega pastissera farem uns cargols al damunt i al mig de cada cargol hi posarem una cirera confitada.


 


 


 

Veritat que queda molt maco?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada