dilluns, 16 de setembre del 2013

Confituta de figues i pera

Fa uns quants anys amb els companys de la coral vam fer un viatge a la Provença francesa.
En la ciutat que vam visitar aquells dies celebraven una fira gastronòmica de productes d'aquesta comarca francesa i entre els productes que vam degustar i comprar hi havia una confitura de figues que em va recordar a les confitures que feia la meva mare quand jo era petita, així que vaig pensar que ho provaría i cada any a la temporada ja hem tens a buscar figues i a confitar-les.
Amb els anys he anat fent alguna variació i he comprovat que posant-hi una mica de pera queda molt més melosa i bona.


Ingredients:
  • figues (si son de diverses varietats millor)
  • peres conference
  • sucre

 

Comencen rentant les figues, doncs les farem amb la pell, en treiem el mánec i la rodoneta de baix i les anem tallant a troços.
Pelem les peres, treiem el cor i també les tallem a troços.


 

Pesem les figues i per cada kilo hi posem 200 gr. de pera i 500 gr. de sucre, pensem que la figa es molt dolça.
Ho posem tot en una cassola gran i deixem macerar unes hores.
Després ho posem al foc i ho deixem bullir 45 minuts.
Quand es refredi una mica triturem amb el minipimar pero poc, queda més be que hi trobem troços.
Posem després la confitura en pots de vidre, els tapem i els posem dins d'una olla coberts d'aigua i els fem bullir al bany maria.
Quand l'aigua bulli els deixem cinc minuts i ja podem apagar el foc.
Treiem els pots amb molta cura i els deixem damunt d'un drap perqué al canviar de temperatura no s'ens trenquin.


 


 

Ja podem guardar la confitura al rebost i la tenim a punt per qualsevol ocasió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada