divendres, 6 de setembre del 2013

Melmelada de préssec

A cada temporada m'agrada fer conserva de les fruites que més ens agraden a casa i així les tenim en el punt just de dolçor i textura. Avui fem melmelada de préssec que es bonísima damunt d'unes torrades amb mantega o margarina per esmorzar o per farcir un pastís per exemple.


Ingredients:
  • préssecs
  • sucre

 

Pelem els préssecs, els tallem a trossos i els pesem en una balança de cuina. Els posem en una cassola gran.
Per cada kilo de fruita hi posarem 650 gr. de sucre que pesarem i també afegirem a la cassola.
Deixarem macerar unes hores perqué tot plegat es quedi en un almibar.


 

A continuació posem la cassola al foc aproximadament una hora a foc mitjá.


 

Quand es refredi una mica triturem amb el minipimer a la textura que més us agradi.
Si abans de triturar veieu que la melmelada es massa líquida treieu una mica d'almibar, sempre hi sou a temps de afegir-ne més.


 

Seguidament omplirem pots de vidre amb la melmelada, els taparem i els posem dins d'una olla coberts d'aigua.
Posem l'olla al foc fins que arrenqui el bull, els deixem cinc minuts bullint molt fort i ja podem tancar el foc.
Treiem els pots de l'olla amb molta cura i els deixem damunt d'un drap perqué amb el canvi de temperatuta no s'ens trenquin.


 
 
 
 

I ja tenim la melmelada casolana feta, natural i bona.


 
 
 
 
 
 



 
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada