dimecres, 18 de setembre del 2013

Pastís de poma

El pastís de poma que farem avui es una recepta d'una iaia que fa molts anys que no es entre nosaltres, pero que amablement la seva filla em va donar fa molt temps.
De tots els pastissos de poma que he provat, que son molts i que ja farem en properes ocasions, aquest es un dels meus preferits.

Ingredients:
  • 100 gr. de mantega temperatura ambient
  • 100 grm de sucre
  • 1 cullerada de conyac
  • 3 ous
  • 100 gr. de farina
  • 1/2 sobre de llevat
  • 1 kg. de pomes golden
  • gelatina de poma

Primerament cal remenar bé dins d'un bol la mantega, el sucre, la cullerada de conyac i els tres rovells d'ou.
Quan aquesta pasta estigui bé, es a dir lligada, amb el sucre desfet hi tirarem les clares muntades a punt de neu, la farina i el llevat, tot ben barrejat i per aquest ordre.
Pelem i treiem el cor de les pomes i les tallem a lámines fines.


 

Preparem un motlle untat amb una capa fina de mantega i farina per poder desmotllar-lo be després de la cocció.
Comencem omplint el motlle amb una capa de pasta, després una capa de poma i anirem alternant, acabant amb poma.


 


 

Posarem el motlle al forn que tindrem precalentat a 180º i el deixarem 45 minuts.


 

Quand es refredi desmotllarem el pastís  i amb un pinzell posarem la gelatina de poma pel damunt per donar-li brillantor i realçar el sabor.


 


 

Espero que us animeu a probar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada