dimecres, 4 de setembre del 2013

Pastís de xocolata

Algú diu que aquest es el pastís més bo del món.
Doncs posem-nos a la feina.

Ingredients pel pastís:
  • 400 gr, de mantega a temperatura ambient
  • 100 gr. de xocolata negra de fondre
  • 60 gr. de cacau en pols
  • 6 ous
  • 300 gr, de sucre
  • 2 sobres llevat químic
  • 260 gr. de farina
  • 6 cullerades de llet temperatura ambient
Per la cobertura:
  • 80 gr, de mantega temperatura ambient
  • 60 gr. de sucre en pols
  • 30 gr. de cacau en pols

Preescalfeu el forn a 180º. Cobriu el motlle amb una capa fina de mantega i farina per a poder desmotllar-lo fàcilment un cop finalitzada la cocció.
En un cassó petit foneu la mantega fins que sigui líquida, afegiu la xocolata de fondre a trossos i aneu-ho remenant fins que estigui tot fos.
Bateu els ous i el sucre fins que quedi una barreja lleugera i escumosa.


 

Afegiu-hi la barreja de mantega i xocolata fosa. Sense deixar de remenar abocar-hi la farina tamisada, el cacau en pols tamisat i el llevat tamisat. Finalment afegir-hi la llet.
Poseu-ho tot en el motlle i ho enfornarem durant 45 minuts.


 

Per la cobertura barrejarem tots els ingredients fins que formi una pasta.
Un cop el pastís está fred, amb una espátula el cobrirem amb aquesta barreja.
Després ratllarem xocolata de fondre amb un ratllador per a que quedin a sobre del pastís les virutes que veieu a la foto.


 


 


 

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada