dijous, 26 de setembre del 2013

Préssec en almívar

No pot faltar en un bon rebost el préssec en almívar, un classic de les conserves fetes a casa.

Ingredients:
  • Préssecs
  • sucre

En una cassola farem l'almívar posant aigua i sucre en les següents quantitats, per cada litre d'aigua posarem mig kilo de sucre i ho farem bullir una bona estona . Deixem refredar i reservem.
Els préssecs que utilizarem no han de ser massa madurs i de bona qualitat.
Començarem tallant els préssecs per la meitat amb un ganivet fins al pinyol, llavors amb una mica de força li donem mitja volta perque ens quedi en dues meitats.


 

Després amb un buidador o una cullereta de postre treurem els pinyols.
Seguidament els pelarem.


 

Els posem a continuació dins dels pots de vidre que han de ser de mida gran.


 

Acabarem d'omplir els pots amb l'almívar que tenim preparat, els tapem bé i els posarem en una olla amb aigua per coure al bany maria durant uns 20 minuts a partir de quan l'aigua bulli.
Els treiem de l'olla posan-los damunt d'un drap perque no es trenquin amb el canvi de temperatura.


 

Es guarden durant molt i molt temps i sempre queden bé per fer una macedonia, amb gelat, amb nata o simplement sols amb el seu almívar.
Bonissssíms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada