divendres, 30 de maig del 2014

Galetes de llimona

Avui us ensenyo com fer unes pastes de te molt boniques i exquisites.

Ingredients:
  • 225 gr. de farina
  • 150 gr. de mantega (molt freda)
  • 75 gr. de sucre glas
  • 2 rovells d'ou
  • ralladura d'una llimona
  • 2 cullerades de glassa
  • unes gotes d'essència de llimona
  • unes gotes de colorant de color groc


Damunt del taulell posem la mantega freda de la nevera i tallada a trossets.
A sobre hi tirem la farina i el sucre glas.


 

Barregem amb els dits fent pessics suaus fins que es formin boletes.
A continuació afegim els rovells d'ou i la ralladura de llimona i treballem una mica més.


 

Després posem la pasta entre dos papers de forn i aplanem amb un curró deixant un gruix de 4 mm.
Deixem reposar la pasta 24 hores a la nevera.
Passat aquest temps tallem les galetes amb uns talladors rodons, jo les he fet de dues mides.


 

Les enfornem durant 10 minuts a 175º i amb aire.
Quan les pastes estiguin fredes preparem la glassa per decorar.


 

En un bol posem la glassa en pols, afegim una mica d'aigua. l'essència de llimona, el colorant i barregem.
Posem la glassa en un biberó petit i decorem pel damunt com més us agradi.


 

Les deixem assecar unes hores.


 

I ja les podem servir, són bonissimes.

diumenge, 25 de maig del 2014

Coca de porro, beicon i nous

Les coques de recapte están confeccionades amb molta varietat d'ingredients, tal com ho expressa la mateixa paraula, en la coca que farem avui introduirem els fruits secs i el formatge.


Ingredients per fer la pasta:
  • 250 gr. de farina
  • 70 ml. d'oli d'oliva
  • 180 ml. d'aigua tèbia
  • 1 pessic de sal
Ingredients per guarnir la coca:
  • 2 porros
  • 10 talls de beicon fumat
  • 80 gr. de nous trencades
  • 100 gr. de formatge mozzarella ratllat


En un bol barregem els ingredients per fer la massa de la coca, quan ja es faci una bola acabem pastant damunt del taulell.
A continuación estirem la pasta amb un curró, la posem damunt d'un paper sulfuritzat i en una safata per anar al forn.
Tallem els porros a rodanxes i els distribuïm damunt de la pasta.
Al damunt hi posem els talls de beicon i enfornem a 200º durant 20 minuts.


 

Passat aquest temps traiem la safata del forn, afegim les nous i el formatge i tornem a enfornar durant 10 minuts més.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Espero que us agradi.

dilluns, 19 de maig del 2014

Pa de pessic zebra

Aquest pa de pessic m'agrada perquè és molt original, queda realment bonic i és bonissim.
En tallar sempre sorprèn, ès llavors quan deixa veure les ratlles dels dos colors que es formen al preparar, sent aquest el motiu de posar-li aquest nom.

Ingredients:
  • 4 ous
  • 250 gr. de sucre
  • 250 ml. de llet
  • 250 ml. d'oli suau
  • 300 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 2 cullerades de cacau en pols


 

Batre els ous i el sucre fins que quedi esponjós, a continuación afegir l'oli i la llet fins que s'integrin.
Separar dues cullerades de farina i afegir la resta i el llevat dins de la pasta.
Quan estigui ben barrejat dividir la massa en dues parts iguals.
En una part de pasta afegir el cacau i en l'altra les dues cullerades de farina que havíem reservat per tal de que les dues masses tinguin la mateixa densitat.
En un motlle circular, previament untat amb mantega i farina, es va incorporant les dues masses alternativament dues cullerades soperes cada vegada, des del centre del motlle creant cercles concèntrics.


 

Fornejar a 180º durant 40 - 45 minuts.


 
 
 
 

Amb una mica de pasta que em quedava he fet aquest pastisset, fent al mig una rodona de la massa de xocolata i amb un ganivet he marcat unes ratlles cap a fora.


 
 
 
 

Només es necessita una mica de paciència, però el resultat és molt satisfactori.
Bon profit.

dimecres, 14 de maig del 2014

Costella de porc amb préssec

Aquesta recepta d'avui és un suggeriment d'una amiga i la veritat és que m'ha agradat molt de fer-la.
A la taula també ha tingut molt bona acceptació, així es que repetirem en altres ocasions.

Ingredients:
  • 1 kg. de costella de porc
  • 1 pot de préssec en almívar
  • sal
  • pebre negre mòlt


Direm al nostre carnicer que ens talli el costellam al llarg. Després a casa tallarem les costelles de dos en dos, perqué ens quedin uns talls quadrats.
Salem els talls de costella, posem una mica de pebre negre i els posem en una safata de forn. Tindrem el forn precalentat a 180º.


 

Enfornem i deixem que la carn desfaci el seu greix i es faci daurada per tots dos costats.
A continuació anirem tirant pel damunt l'almívar i afegirem dos talls de prèssec tallats a trossos per fer després la salsa.


 

La cocció a foc lent durarà unes dues hores, durant aquest temps anirem ruixant de tant en tant amb l'almívar.
Quan faci una hora i mitja que estigui coent traiem els trossets de préssec que hem posat juntament amb el suc que ha deixat sortir la carn, ho triturem amb el minipimer i ho tornem a posar damunt de la carn.
També afegim a la safata uns talls de prèssec per integrar-los al guisat i per acompanyar finalment la carn.


 

Seguidament ja ho podem servir.


 

 Bonissim.

dissabte, 10 de maig del 2014

Musclos amb salsa i all i oli

 Avui farem uns musclos de roca molt bons i són fàcils de fer.

Ingredients:
  • 1 kg. de musclos de roca
  • 1 ceba mitjana
  • 1 tomàquet
  • 1 gra d'all petit
  • 1 rovell d'ou
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre vermell picant
  • Tabasco
  • 1 trosset de pastilla Starlux de brou de carn

En primer lloc rentem els musclos i els fem obrir en una olla tapada. Els mateixos musclos ja fan la seva propia aigua que deixem refredar i ens ajuda a hidratar els musclos fins a l'hora de fer-hi la salsa.


 

Farem un sofregit amb la ceba ratllada o tallada molt petita en una paella amb una mica d'oli.
Quan la ceba estigui daurada hi afegim el tomàquet ratllat i sofregim.
Posem els musclos en una cassola gran, ben estesos en tota la superfície.
Hi tirem el sofregit pel damunt, afegim una mica d'aigua de coure els musclos, una mica de pebre vermell, unes gotes de Tabasco i un trosset de pastilla de brou. Deixem bullir uns minuts i tastem com està de sal, si ens sembla afegim una mica d'aigua doncs a vegades l'aigua que fan els musclos es una mica forta de sal.
 En les receptes de peix hi podeu posar perfectament pastilla de brou de carn, dona un gust més bo que les que venen amb sabor de peix, fins hi tot ho podeu probar en una sopa de cap de rap i peix de roca enriqueix molt el sabor.
A part en el morter aixafem l'all, afegim el rovell d'ou, un puntet de sal i anirem tirant amb un raig fi l'oli per tal de fer l'all i oli. Si no teniu temps o no teniu ganes de fer l'all i oli a má també us pot quedar bé amb un que venen als supermercats que va en un morter de plastic groc.


 

El all i oli el posarem dins de la cassola, el barregem amb el suquet i deixem que tot faci xup-xup.


 

Aquests musclos els podeu fer d'un dia per l'altre que fins i tot seran més bons.




Proveu-los que us agradaran molt, però sobretot tingueu el pa a punt que us farà falta.
Bon profit..

dimarts, 6 de maig del 2014

Ceba caramel-litzada al microones

La ceba caramel-litzada és molt bona i molt útil a la cuina. La podeu utilitzar en molt plats i entrepans.
Fer-la a la paella de forma tradicional ens costa un temps i sobretot vigilar-la força.
Avui us explico com fer-la al microones, és molt fàcil i ràpida.

Ingredients:
  • 3 cebes mitjanes
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada de sucre morè
  • 1 cullerada de mel


Tallem les cebes en juliana i les posem en un bol amb l'oli d'oliva i la sal.


 
 
 Ho remenem una mica i ho posem al microones a potència màxima durant deu minuts.
A continuación traiem el bol, ho remenem i el tornem a posar al forn 8 minuts més.
Passat aquest temps ho tornem a treure per posar el sucre i la mel  que remenarem bé.


 

Per acabar tornarem a posar-ho al microones cinc minuts més.


 

Ja tindrem la ceba llesta per acompanyar una carn, per una pizza o per un entrepà com podeu veure a la fotografía.


 

Bon profit.